Èchte jus
bewaar
bewaar

Èchte jus

Geroosterde kip of kalkoen vráágt om zo'n goede jus als deze.

40 min. bereiden / 1 uur oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ongepelde sjalotten in kwarten. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Snijd de peen in stukken van 2 cm. Maak inkepingen in de drumsticks en halveer de sinaasappels. Doe de sjalot, knolselderij, peen, drumsticks, sinaasappel, laurier, venkelzaad, spek, ongepelde knoflook en tijm in een vuurvaste ovenschaal. Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie, schep om en rooster 1 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Neem de schaal uit de oven en zet op laag vuur. Neem de sinaasappelhelften uit de schaal en laat iets afkoelen. Schraap met een houten lepel de aanbaksels los, druk de groente plat en roer de bloem erdoor. Laat 5 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. Knijp de sinaasappelhelften voorzichtig uit boven de schaal en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.

Schenk door een zeef en vang de jus op. Druk met een pureestamper of houten lepel de groente en kip extra aan in een vergiet en vang de sappen op. Breng de jus op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipServeer de jus bij geroosterde kip of kalkoen. Je kunt de jus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de jus ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden.
kookstaptipVoeg 50 ml pastis toe voordat je de sinaasappels erboven uitknijpt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Èchte jus

Geroosterde kip of kalkoen vráágt om zo'n goede jus als deze.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig