Ricotta gnocchi
Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan!
Aan de slag
Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas. Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp. Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang, het moet net samenhangen maar niet gaan plakken.
Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.
Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix. Verdeel de gnocchi over de diepe borden en giet de boter er over. Bestrooi met de rest van de kaas.
Ricotta gnocchi
Zelf gnocchi maken in minder dan 30 minuten? Het kan!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas. Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp. Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang, het moet net samenhangen maar niet gaan plakken.
Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.
Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix. Verdeel de gnocchi over de diepe borden en giet de boter er over. Bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g ricotta
1 citroen
10 g verse Italiaanse kruidenmix
125 g Parmigiano Reggiano
200 g tarwebloem
1 middelgroot ei
1½ tl zout
75 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
schuimspaan