Snowglobe
Bijna te leuk om op te eten, deze besneeuwde koekhuisjes. Met dit kersttoetje wordt het zeker een witte kerst!
Aan de slag
Snijd de ontbijtkoek in plakken van 4x6 cm (per koekhuisje gebruik je 1 plak). Leg een stuk met de donkere kant naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat. Doe hetzelfde met de andere stukken ontbijtkoek.
Vouw een cornetje van een stuk bakpapier, houd bij het tuutje een kleine opening. Doe het glazuur in het cornetje en teken met het glazuur op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes. Teken ook een ruitjespatroon op de almond thins. Laat 30 min. drogen.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en de kaneel. Plak met de rest van het glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, maak zo een dakje.
Verdeel de slagroom over de bodems van de gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje. Bestrooi bij het serveren de huisjes met wat poedersuiker door een zeefje. Dan sneeuwt het in de snowglobes.
Snowglobe met koekhuisje
Instructievideo - 00:41 min.
Cornetje (spuitzakje) maken
Instructievideo - 01:05 min.
Snowglobe
Bijna te leuk om op te eten, deze besneeuwde koekhuisjes. Met dit kersttoetje wordt het zeker een witte kerst!
nagerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ontbijtkoek in plakken van 4x6 cm (per koekhuisje gebruik je 1 plak). Leg een stuk met de donkere kant naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat. Doe hetzelfde met de andere stukken ontbijtkoek.
Vouw een cornetje van een stuk bakpapier, houd bij het tuutje een kleine opening. Doe het glazuur in het cornetje en teken met het glazuur op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes. Teken ook een ruitjespatroon op de almond thins. Laat 30 min. drogen.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en de kaneel. Plak met de rest van het glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, maak zo een dakje.
Verdeel de slagroom over de bodems van de gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje. Bestrooi bij het serveren de huisjes met wat poedersuiker door een zeefje. Dan sneeuwt het in de snowglobes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
12 cm ongesneden ontbijtkoek
125 g Dr. Oetker wit glazuur
8 almond thins amandelkoekjes
250 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
½ tl gemalen kaneel
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
gin-tonicglazen