Kerstkoekjes met verkruimeld rood fruit
Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes!
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Zeef de bloem en kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het gedroogde fruit. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met fruitkruim. Laat ca. 1 uur drogen. Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.
Kerstkoekjes met verkruimelde frambozen
Instructievideo - 00:38 min.
Kerstkoekjes met verkruimeld rood fruit
Dit jaar hangen we de boom niet vol ballen, maar vol koekjes. Zelfgemaakte koekjes!
null porties
125 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Zeef de bloem en kaneel erboven en kneed met je vingertoppen eerst tot kruimels en vervolgens tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 60 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met een deegroller uit tot een lap van 4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes figuren uit het deeg en steek aan de bovenkant van elk koekje een rondje uit met het rietje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het overtollige deeg weer uit, steek daar weer koekjes uit en leg op de bakplaat. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de randjes van de koekjes beginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel het gedroogde fruit. Bestrijk de koekjes met het glazuur en bestrooi ze direct met fruitkruim. Laat ca. 1 uur drogen. Steek gekleurde lintjes door de gaatjes in de koekjes en hang ze in de boom.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
75 g witte basterdsuiker
½ tl zout
135 g tarwebloem
2 tl gemalen kaneel
125 g Dr. Oetker wit glazuur
10 g gevriesdroogde fruit mix
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
rietje
kerstuitsteekvormpje
feestelijk lint