Broodje fricandeau tonnato
Een klassieker die nooit gaat vervelen: een knapperige pistolet met fricandeau en verse tonijnsaus.
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes met aanhangend vocht, de mayonaise en de helft van het water toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Voeg de rest van het water toe als de saus te dik is.
Halveer de pistoletjes en snijd alle broodjes open. Bestrijk alle helften met wat tonijnsaus. Verdeel de fricandeau over de broodjes en schep de rest van de tonijnsaus erop. Verdeel de rest van de kappertjes erover. Snijd wat bieslook fijn en strooi over de broodjes. Serveer direct.
Broodje fricandeau tonnato
Een klassieker die nooit gaat vervelen: een knapperige pistolet met fricandeau en verse tonijnsaus.
null personen
275 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes met aanhangend vocht, de mayonaise en de helft van het water toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Voeg de rest van het water toe als de saus te dik is.
Halveer de pistoletjes en snijd alle broodjes open. Bestrijk alle helften met wat tonijnsaus. Verdeel de fricandeau over de broodjes en schep de rest van de tonijnsaus erop. Verdeel de rest van de kappertjes erover. Snijd wat bieslook fijn en strooi over de broodjes. Serveer direct.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
160 g tonijn in zonnebloemolie
1 el kappertjes
2 el mayonaise
2 el water
4 AH Excellent verse bruine pistolets
8 plakjes fricandeau
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
staafmixer