Italiaanse rollade met geroosterde venkel en mandarijnsalade
Een stuk vlees waar je echt indruk mee kunt maken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern. Snijd de venkel en rode ui in parten. Verdeel over het midden van de bakplaat samen met de takjes tijm, ¼ van de olie en zwarte peper. Rooster de groenten onderin de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat, eenmaal uit de oven, afkoelen tot gebruik.
Leg ondertussen de Italiaanse rollade op een ovenrooster en zet boven de groenten in de oven, zodat de vleessappen op de groenten komen. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Stel de temperatuur in op 70 °C. Haal het vlees uit de oven wanneer deze temperatuur is bereikt. Dit duurt ca. 1 uur en 10 min.
Neem het vlees uit de oven. Laat het vlees 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Pel ondertussen de mandarijnen. Maak een dressing van de azijn en de rest van de olie.
Haal de tijm uit de geroosterde groenten. Meng de groenten met de spinazie, mandarijnenpartjes en amandelen in een grote schaal. Schep om met de dressing. Snijd de rollade in plakken. Serveer met de salade.
Italiaanse rollade met geroosterde venkel en mandarijnsalade
Een stuk vlees waar je echt indruk mee kunt maken.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
15 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern. Snijd de venkel en rode ui in parten. Verdeel over het midden van de bakplaat samen met de takjes tijm, ¼ van de olie en zwarte peper. Rooster de groenten onderin de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat, eenmaal uit de oven, afkoelen tot gebruik.
Leg ondertussen de Italiaanse rollade op een ovenrooster en zet boven de groenten in de oven, zodat de vleessappen op de groenten komen. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. Stel de temperatuur in op 70 °C. Haal het vlees uit de oven wanneer deze temperatuur is bereikt. Dit duurt ca. 1 uur en 10 min.
Neem het vlees uit de oven. Laat het vlees 10 min. onder aluminiumfolie rusten. Pel ondertussen de mandarijnen. Maak een dressing van de azijn en de rest van de olie.
Haal de tijm uit de geroosterde groenten. Meng de groenten met de spinazie, mandarijnenpartjes en amandelen in een grote schaal. Schep om met de dressing. Snijd de rollade in plakken. Serveer met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 rode uien
4 takjes verse tijm
2 el milde olijfolie
1 kg Italiaanse rollade
4 mandarijnen
½ el witte balsamicoazijn
100 g verse spinazie
75 g ongezouten amandelen
Dit heb je nodig
vleesthermometer