Gemengde geroosterde groenten
bewaar
bewaar

Gemengde geroosterde groenten

Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie!

15 min. bereiden / 55 min. oventijd

16 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de bospeen en de pastinaak. Snijd grote wortels, pastinaken of meiknollen doormidden.

Kook de bieten 20-25 min. voor. Snijd de venkelknol in kwarten. Kook de rest van de groenten tegelijk even voor (10 min.) in een pan met water en wat zout. Giet ze af en laat ze droogstomen. Leg ze soort bij soort bij elkaar, zodat je de verschillende smaken toe kunt voegen.

Pers de mandarijn. Risp de blaadjes van de rozemarijn. Meng de bospeen met het sap en de rozemarijnblaadjes. Risp de blaadjes van het tijm. Meng de venkelknollen met de tijmblaadjes en de citroen. Scheur de blaadjes van de salie grof. Meng de pastinaak met de wittewijnazijn en de salieblaadjes. Meng de verse biet met de balsamicoazijn en de oregano. Meng de baby meiknolletjes met de rodewijnazijn en de laurierblaadjes.

Leg alle groenten apart van elkaar op een ruime bakplaat. Rooster de groenten ca. 55 min., of tot ze goudbruin, knapperig en prachtig zijn.

Besprenkel 5 min. voor de groenten klaar zijn de pastinaak met de honing. Neem alles uit de oven, meng het wat door elkaar en stapel het op een schaal om te serveren.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gemengde geroosterde groenten

Bieten, bospeen, pastinaak, meiknol en venkelknol... Geweldige combinatie!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig