Dadelkoekjes
Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes.
Aan de slag
Kneed de bloem, boter, ⅔ van de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg. Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes. Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Dadelkoekjes
Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes.
null porties
125 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Kneed de bloem, boter, ⅔ van de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg. Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes. Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
75 g poedersuiker
8 g vanillesuiker
1 tl vanillearoma
1 middelgroot ei
75 g medjouldadels
10 g ongezouten walnoten
½ tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier