Hazenbout met spek en peterselie en aardperen
De hazenbout stoof je tot het vlees makkelijk van het bot komt. Dan is het perfect.
Aan de slag
Bak de spekreepjes in ca. 8 min. krokant in de stoofpan. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten.
Dep de hazenbout (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van de olie toe aan het vet in de pan en bak de hazenbout rondom in ca. 5 min. op hoog vuur aan. Neem uit de pan.
Bak de uien 3 min. en doe het vlees en spek weer in de pan. Voeg zoveel hete runderbouillon tot het vlees bijna onderstaat. Breng aan de kook. Maak ondertussen met behulp van keukentouw een bouquet garni van de laurier, tijm en 2 takjes peterselie (bij 4 personen) en doe het in de pan. Zet het vuur laag en stoof de hazenbout met de deksel op de pan in ca. 1.5 uur zacht en gaar. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot komt.
Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Halveer de knoflook en kook ze samen in de melk met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Voeg wat water toe als de aardperen niet helemaal onderstaan. Giet af en laat goed uitdampen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardperen in ca. 5 min. goudbruin. Bestrooi met peper naar smaak. Snijd de rest van de peterselie fijn. Voeg, als de hazenbout gaar is, het spek toe en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer de hazenbout met de aardperen.
Hazenbout met spek en peterselie en aardperen
De hazenbout stoof je tot het vlees makkelijk van het bot komt. Dan is het perfect.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Bak de spekreepjes in ca. 8 min. krokant in de stoofpan. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten.
Dep de hazenbout (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van de olie toe aan het vet in de pan en bak de hazenbout rondom in ca. 5 min. op hoog vuur aan. Neem uit de pan.
Bak de uien 3 min. en doe het vlees en spek weer in de pan. Voeg zoveel hete runderbouillon tot het vlees bijna onderstaat. Breng aan de kook. Maak ondertussen met behulp van keukentouw een bouquet garni van de laurier, tijm en 2 takjes peterselie (bij 4 personen) en doe het in de pan. Zet het vuur laag en stoof de hazenbout met de deksel op de pan in ca. 1.5 uur zacht en gaar. Het vlees is gaar als het gemakkelijk van het bot komt.
Schil de aardperen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 3 cm. Halveer de knoflook en kook ze samen in de melk met zout naar smaak in ca. 15 min. beetgaar. Voeg wat water toe als de aardperen niet helemaal onderstaan. Giet af en laat goed uitdampen.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardperen in ca. 5 min. goudbruin. Bestrooi met peper naar smaak. Snijd de rest van de peterselie fijn. Voeg, als de hazenbout gaar is, het spek toe en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak. Serveer de hazenbout met de aardperen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g gerookte spekreepjes
2 rode uien
1 kg hazenbout
4 el milde olijfolie
700 ml runderbouillon van tablet
1 laurierblaadje
2 takjes verse tijm
7½ g verse platte peterselie
600 g aardperen
1 teen knoflook
500 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
keukentouw