Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten
Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de bimi toe.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.
Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten
Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.
bijgerecht
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de bimi toe.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g sperziebonen
200 g bimi
50 g walnoten
1 citroen
1 sjalot
1 tl dijonmosterd
4 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
rasp