Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus
Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!
Aan de slag
Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.
Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus
Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g spekblokjes
500 g kastanjechampignons
400 g gesneden prei
1 biologische citroen
15 g verse platte peterselie
200 g crème fraîche
400 g AH Biologisch fusilli doperwt
45 g amandelen met zout-rozemarijn
Dit heb je nodig
hapjespan
keukenpapier
rasp