Rijstschotel met varkensfiletlapjes
Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe
Aan de slag
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed. Meng de helft van de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.
Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.
Verhit een koekenpan met antiaanbak- laag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.
Rijstschotel met varkensfiletlapjes
Rijst net even anders: met filetlapjes, mais, kidneybonen en taco kruiden voor een Mexiaanse vibe
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm breed. Meng de helft van de olie met de tacokruiden en schep door het vlees. Zorg dat het vlees aan alle kanten bedekt is met de olie en de kruiden. Laat staan tot gebruik.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle paprika’s in dunne reepjes. Snijd de koriander grof.
Spoel de mais en kidneybonen af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken. Meng met de rijst, paprika, koriander en de rest van de olie.
Verhit een koekenpan met antiaanbak- laag en bak de filetreepjes op hoog vuur in 2 min. bruin en gaar. Serveer op de rijstschotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
350 g varkensfiletlapjes à la minute naturel
4 el milde olijfolie
1 el Mexicaanse tacokruiden
200 g zilvervliesrijst
1 zak paprikamix
15 g verse koriander
340 g AH Biologisch maïskorrels in pot
360 g AH Biologisch kidneybonen in pot