Carpaccio met frisse salade
Doet het altijd goed, deze gouwe ouwe: klassieke carpaccio van flinterdun zelfgesneden ossenhaas. Mét de favoriete smaakcombinatie Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Aan de slag
Wikkel de ossenhaas strak in vershoudfolie tot een rol. Leg 30 min. in de vriezer. Het vlees mag niet bevriezen, maar moet wel stevig worden. Dan kun je het goed snijden.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met het citroenrasp, citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ossenhaas met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de dressing.
Schaaf de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf over. Meng de misticanza salade met de blaadjes basilicum. Leg de kruidensla in het midden van het vlees. Bestrooi met de pijnboompitten.
Carpaccio met frisse salade
Doet het altijd goed, deze gouwe ouwe: klassieke carpaccio van flinterdun zelfgesneden ossenhaas. Mét de favoriete smaakcombinatie Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
voorgerecht
null personen
245 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Wikkel de ossenhaas strak in vershoudfolie tot een rol. Leg 30 min. in de vriezer. Het vlees mag niet bevriezen, maar moet wel stevig worden. Dan kun je het goed snijden.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met het citroenrasp, citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ossenhaas met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de dressing.
Schaaf de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf over. Meng de misticanza salade met de blaadjes basilicum. Leg de kruidensla in het midden van het vlees. Bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g ossenhazen
30 g pijnboompitten
½ citroen
2 el mayonaise
½ el extra vierge olijfolie
40 g Parmigiano Reggiano
40 g misticanza salade
10 g verse basilicum
Dit heb je nodig
vershoudfolie
rasp
kaasschaaf