Spinazie-pannenkoeken met hummus en wortel
Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.
Aan de slag
Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.
Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.
Spinazie-pannenkoeken met hummus en wortel
Pas op: na deze groene pannenkoeken wil je je pannenkoek alleen nog met een kleurtje.
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kluts de eieren in een hoge kom. Voeg de melk, spinazie en het meel toe. Pureer met de staafmixer tot een glad beslag.
Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in de lengte in dunne reepjes.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag, je haalt ca. 4 pannenkoeken uit dit beslag.
Besmeer de pannenkoeken met de hummus en beleg het midden met de wortel en de komkommerrepen. Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze overdwars doormidden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
375 ml halfvolle melk
200 g verse spinazie
100 g volkoren tarwemeel
½ komkommer
30 g ongezouten roomboter
200 g hummus naturel
150 g peen julienne
Dit heb je nodig
staafmixer
soeplepel