Steak tartare
bewaar
bewaar

Steak tartare

De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de peterselie fijn en snipper de sjalot heel fijn. Laat de augurkjes uitlekken.

Haal de tartaar uit de verpakking en doe in een kom. De bijgeleverde zakjes saus en dressing gebruik je niet. Meng de worcestershiresauce met een vork door de tartaar en breng op smaak met zout en peper.

Doe een portie van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Maak met een theelepel een kuiltje in het midden. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties. Splits het kwarteleitje en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

Verdeel rondom de tartaar de mosterd, tabasco, kappertjes, augurkjes en de fijngesneden peterselie en sjalot. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen tartaar op smaak brengen.

dieettipLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
combinatietipLekker met toast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Steak tartare

De klassieker uit Parijs geeft je diner cachet. Extra bijzonder omdat je deze steak tartare zelf mag samenstellen aan tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig