Steak tartaar met geraspte gezouten eidooier
Deze steak tartaar met gerapste gezouten eidooier verrast al je gasten. Hoe het werkt? De eidooiers worden gepekeld en gedroogd in de oven. Daarna kun je ze raspen voor extra smaak. Heerlijk!
Aan de slag
Meng het zout en de suiker en doe de helft in de ovenschaal. Maak er met een ei 4 kuiltjes in met voldoende tussenruimte. Splits de eieren (het eiwit gebruik je niet). Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier, dit gaat het makkelijkst met de hand. Bestrooi de eidooiers voorzichtig met de rest van het zoutmengsel, ze moeten helemaal bedekt zijn. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie, maar laat een hoekje open zodat het kan luchten. Laat minimaal 4 dagen in de koelkast staan (pekelen).
Verwarm de oven voor op 65 °C. Haal de eidooiers voorzichtig uit het zoutmengsel en spoel het overtollige zoutmengsel af onder langzaam stromend koud water. Droog de eidooiers 2 uur op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Keer halverwege. Laat volledig afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot uit de verpakking van de tartaar heel fijn en snijd ook de meegeleverde cornichons fijn.
Doe de tartaar in een mengkom. Meng de gesneden cornichon, de gesneden peterselie en de worcestershiresaus met een vork door de tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. De meegeleverde dressing gebruik je niet.
Doe ¼ van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties.
Meng de meegeleverde kappertjes met de sjalot en schep om de tartaar heen als een kransje. Serveer de gepekelde eidooiers op een apart schoteltje erbij. Rasp met een fijne rasp over de tartaar. Serveer met de toastjes.
Steak tartaar met geraspte gezouten eidooier
Deze steak tartaar met gerapste gezouten eidooier verrast al je gasten. Hoe het werkt? De eidooiers worden gepekeld en gedroogd in de oven. Daarna kun je ze raspen voor extra smaak. Heerlijk!
voorgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
5000 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Meng het zout en de suiker en doe de helft in de ovenschaal. Maak er met een ei 4 kuiltjes in met voldoende tussenruimte. Splits de eieren (het eiwit gebruik je niet). Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier, dit gaat het makkelijkst met de hand. Bestrooi de eidooiers voorzichtig met de rest van het zoutmengsel, ze moeten helemaal bedekt zijn. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie, maar laat een hoekje open zodat het kan luchten. Laat minimaal 4 dagen in de koelkast staan (pekelen).
Verwarm de oven voor op 65 °C. Haal de eidooiers voorzichtig uit het zoutmengsel en spoel het overtollige zoutmengsel af onder langzaam stromend koud water. Droog de eidooiers 2 uur op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Keer halverwege. Laat volledig afkoelen op de bakplaat. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
Snijd de peterselie fijn. Snipper de sjalot uit de verpakking van de tartaar heel fijn en snijd ook de meegeleverde cornichons fijn.
Doe de tartaar in een mengkom. Meng de gesneden cornichon, de gesneden peterselie en de worcestershiresaus met een vork door de tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. De meegeleverde dressing gebruik je niet.
Doe ¼ van de tartaar in de kookring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo ook de overige porties.
Meng de meegeleverde kappertjes met de sjalot en schep om de tartaar heen als een kransje. Serveer de gepekelde eidooiers op een apart schoteltje erbij. Rasp met een fijne rasp over de tartaar. Serveer met de toastjes.
bereidingstip:
allergietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g zout
200 g kristalsuiker
4 scharreleieren
7½ g verse peterselie
1 sjalot
435 g AH Excellent steak tartaar
2 tl worcestershiresauce
75 g le sfoglie toast met zeezout
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)
vershoudfolie
bakpapier
kookring (∅ 8 cm)