Broodje kipburger met snelle salade
Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kipburgers 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Doe de deksel op de pan en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd ondertussen ⅔ van de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de pan. Schep de uien af en toe om. Verdeel de laatste 2 min. de plakken kaas over de kipburgers en laat met de deksel op de pan smelten.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snipper de rest van de rode ui. Meng de peen, ui, mayonaise, mosterd en 1 el augurkenvocht (per 4 personen) tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met een handje rucola, wat salade, een kipburger, wat gebakken ui en de augurkenplakken. Serveer de rest van de salade ernaast.
Broodje kipburger met snelle salade
Cheeseburger met kip? Ja, heel lekker! Helemaal met zo'n frisse wortelsalade.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kipburgers 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Doe de deksel op de pan en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd ondertussen ⅔ van de rode ui in halve ringen en voeg toe aan de pan. Schep de uien af en toe om. Verdeel de laatste 2 min. de plakken kaas over de kipburgers en laat met de deksel op de pan smelten.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp. Snipper de rest van de rode ui. Meng de peen, ui, mayonaise, mosterd en 1 el augurkenvocht (per 4 personen) tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open en beleg achtereenvolgens met een handje rucola, wat salade, een kipburger, wat gebakken ui en de augurkenplakken. Serveer de rest van de salade ernaast.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
4 kipburgers
2 rode uien
4 plakken rookkaas
400 g winterpeen
3 el mayonaise
1½ el grove mosterd
4 bakkersbollen triomphe
20 g rucola
12 zoetzure augurken plakjes
Dit heb je nodig
hapjespan met deksel