Varkenshaasspiesjes met honing-sojaglaze
Spies, spiesjes, spiezen, dit gerecht heb je meteen in de smiezen: het wordt een blijvertje!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit.
Meng de knoflook, honing, het limoensap en -rasp en de sojasaus tot een saus. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Marineer 5 min. in de honing-sojasaus.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de uien elk in 8 parten. Snijd het ontbijtspek in drieën.
Haal het vlees uit de marinade. Breng de overgebleven marinade in een steelpan op laag vuur aan de kook. Rijg om en om de blokjes vlees, spek, paprika en ui aan de spiesen. Gril 6 min. op directe hitte. Draai regelmatig om en bestrijk de spiesen tijdens het grillen een paar keer met de marinade. Leg de spiesen op een schaal en schenk de rest van de marinade eroverheen.
Varkenshaasspiesjes met honing-sojaglaze
Spies, spiesjes, spiezen, dit gerecht heb je meteen in de smiezen: het wordt een blijvertje!
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit.
Meng de knoflook, honing, het limoensap en -rasp en de sojasaus tot een saus. Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Marineer 5 min. in de honing-sojasaus.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de uien elk in 8 parten. Snijd het ontbijtspek in drieën.
Haal het vlees uit de marinade. Breng de overgebleven marinade in een steelpan op laag vuur aan de kook. Rijg om en om de blokjes vlees, spek, paprika en ui aan de spiesen. Gril 6 min. op directe hitte. Draai regelmatig om en bestrijk de spiesen tijdens het grillen een paar keer met de marinade. Leg de spiesen op een schaal en schenk de rest van de marinade eroverheen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g varkenshaas
2 tenen knoflook
3 limoenen
6 el honing
5 el sojasaus
4 rode puntpaprika's
4 middelgrote uien
150 g ontbijtspek
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuespiesen