Plaattaart met kip en pompoen
bewaar
bewaar

Plaattaart met kip en pompoen

Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder uit de pompoen de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de blokjes 4 min. zacht. Giet af en pureer met de staafmixer. Laat afkoelen.

Snipper ondertussen de rode uien. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de ui op laag vuur 5 min. tot zacht.

Snijd de kiphaasjes in vieren. Rol het deeg met bakpapier uit over een bakplaat en prik het deeg in met een vork. Hak de noten grof.

Klop het ei los. Meng de pompoen, ¾ van het ei en de zuivelspread, breng op smaak met peper en zout. Bestrijk met het pompoenmengsel, verdeel de ui, kipfilet en hazelnoten erover. Bestrijk de deegrand met de rest van het ei.

Bak de taart ca. 20 min. in de oven. Besprenkel met de keukenstroop.

bewaartipBewaar de rest van de pompoen verpakt in vershoudfolie in de koelkast. Daar kun je hem 3-4 dagen bewaren.
variatietipJe kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
bereidingstipDe kipfilethaasjes sweet chili zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel op ah.nl of vervang door kipfilethaasjes en 2 el zoete chilisaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaattaart met kip en pompoen

Zoet, zout, crunchy, licht pittig en iets onverwachts als de keukenstroop maken deze plaattaart de moeite waard.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig