Broodje hete kip
Kip met pindakaas? Ja, dat kan, bewijst dit recept!
Aan de slag
Doe de peen samen met de taugé, azijn en het water in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot 15 min. voor gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip met de kruiden en knoflook 5 min. op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de blaadjes van de krop sla. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de pindakaas.
Beleg de onderkant van de broodjes met de sla en wat ingelegde peen & taugé. Verdeel de kip erover en dek af met de bovenkanten.
Broodje hete kip
Kip met pindakaas? Ja, dat kan, bewijst dit recept!
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de peen samen met de taugé, azijn en het water in een kom. Laat afgedekt met een bord in de koelkast staan tot 15 min. voor gebruik.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kipfilet in dunne reepjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip met de kruiden en knoflook 5 min. op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de blaadjes van de krop sla. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de pindakaas.
Beleg de onderkant van de broodjes met de sla en wat ingelegde peen & taugé. Verdeel de kip erover en dek af met de bovenkanten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g peen julienne
60 g taugé
50 ml rodewijnazijn
50 ml water
1 teen knoflook
395 g kipdijfilet
2 el milde olijfolie
2 el Verstegen original spice blend voor kip
1 krop babyromaine
4 verse bruine pistolets
4 el AH 100% pindakaas naturel