Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus
Een voorgerecht met zalm is een fijne start van je diner, al helemaal als je er een dotje geitenkaasmousse bij doet.
Aan de slag
Doe de slagroom en geitenkaas in een kom en meng in 1 min. tot een romig mengsel. Snijd de dille fijn en meng ⅔ ervan door de geitenkaasmousse. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de bieten in blokjes van een ½ cm. Meng de honingmosterd met de olie, het water, peper en zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden.
Verdeel de sla over borden en verdeel de bietjes samen met de plakjes zalm erover. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) geitenkaasmousse per persoon erover en besprenkel met de honingmosterd-dressing. Garneer met de rest van de dille en serveer met de toast.
Gerookte zalm met bietjes, geitenkaasmousse en honingmosterdsaus
Een voorgerecht met zalm is een fijne start van je diner, al helemaal als je er een dotje geitenkaasmousse bij doet.
voorgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de slagroom en geitenkaas in een kom en meng in 1 min. tot een romig mengsel. Snijd de dille fijn en meng ⅔ ervan door de geitenkaasmousse. Dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Snijd de bieten in blokjes van een ½ cm. Meng de honingmosterd met de olie, het water, peper en zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd schuin doormidden.
Verdeel de sla over borden en verdeel de bietjes samen met de plakjes zalm erover. Verdeel 2 langwerpige bolletjes (quenelles) geitenkaasmousse per persoon erover en besprenkel met de honingmosterd-dressing. Garneer met de rest van de dille en serveer met de toast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 ml verse slagroom
125 g verse geitenkaas naturel 45+
7½ g verse dille
250 g gekookte mini rode bieten
2 el honingmosterd
1 el traditionele olijfolie
½ el water
2 sneetjes wit casinobrood
75 g rucola slamelange
200 g gerookte zalmfilet
Dit heb je nodig
broodrooster