Blini-krans met rode bietjes en linzensalade
Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!
Aan de slag
Rasp de bieten grof. Snijd de peterselie, knoflook en dille fijn. Meng de yoghurt met de biet, knoflook, de helft van de peterselie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers uit. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd het bosuitje in heel dunne ringetjes. Meng (per 16 blini's) 2 el citroensap met de olie tot een dressing. Meng de dressing door de linzen en bosui.
Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de rucola in kransvorm op een schaal. Verdeel de blini’s erover. Beleg elke blini met een ½ el bietentzatziki en 1 el linzensalade. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie en dille en het citroenrasp.
Blini-krans met rode bietjes en linzensalade
Winterse ‘tzatziki’ met biet in plaats van komkommer. Verrassend met het frisse van citroen. Deze blini-krans met rode bietjes en linzensalade heeft een echt wauw-effect!
null porties
45 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de bieten grof. Snijd de peterselie, knoflook en dille fijn. Meng de yoghurt met de biet, knoflook, de helft van de peterselie en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers uit. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd het bosuitje in heel dunne ringetjes. Meng (per 16 blini's) 2 el citroensap met de olie tot een dressing. Meng de dressing door de linzen en bosui.
Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de rucola in kransvorm op een schaal. Verdeel de blini’s erover. Beleg elke blini met een ½ el bietentzatziki en 1 el linzensalade. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie en dille en het citroenrasp.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g gekookte rode bieten
7 g verse platte peterselie
½ teen knoflook
7 g verse dille
80 g halfvolle yoghurt
½ citroen
200 g linzen
1 bosuitje
1 el olijfolie
16 blini's
20 g rucola