Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme
Van deze gezonde mini-taartjes met amandel en framboos eet je er gerust twee!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ⅓ van de dadels 5 min. weken in het kokend water. Doe de geweekte dadels en 1 el van het vocht (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot smeuïg. Meng met 30 g amandelmeel (per 4 personen) tot een spijs.
Vet de quichevormpjes in met 1 el olie (per 4 personen). Doe de rest van de dadels, het ei en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot alles gemengd is.
Houd 5 g amandelmeel apart en meng de rest met het bakpoeder in een kom. Voeg de gepureerde dadelmix toe en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg met vochtige handen over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer ⅖ van de frambozen met het water en de agar agar in de hoge beker van de staafmixer.
Doe het frambozenmengsel in een kleine steelpan en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf goed roeren en laat 30 sec. koken. Zet het vuur uit. Voeg het vanillemerg en de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer door tot een crème.
Verdeel de amandelspijs over de taartbodems, maar laat de randen vrij. Verdeel de frambozencrème erover en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel de rest van de frambozen met de open kant naar beneden over de frambozencrème en bestrooi met het achtergehouden amandelmeel.
Gezonde mini taartjes met amandel en frambozencreme
Van deze gezonde mini-taartjes met amandel en framboos eet je er gerust twee!
nagerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat ⅓ van de dadels 5 min. weken in het kokend water. Doe de geweekte dadels en 1 el van het vocht (per 4 personen) in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot smeuïg. Meng met 30 g amandelmeel (per 4 personen) tot een spijs.
Vet de quichevormpjes in met 1 el olie (per 4 personen). Doe de rest van de dadels, het ei en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot alles gemengd is.
Houd 5 g amandelmeel apart en meng de rest met het bakpoeder in een kom. Voeg de gepureerde dadelmix toe en kneed tot een deeg. Verdeel het deeg met vochtige handen over de bodem en randen van de quichevormpjes. Bak de bodems in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer ⅖ van de frambozen met het water en de agar agar in de hoge beker van de staafmixer.
Doe het frambozenmengsel in een kleine steelpan en breng al roerend met een garde aan de kook. Blijf goed roeren en laat 30 sec. koken. Zet het vuur uit. Voeg het vanillemerg en de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer door tot een crème.
Verdeel de amandelspijs over de taartbodems, maar laat de randen vrij. Verdeel de frambozencrème erover en laat afgedekt met vershoudfolie 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel de rest van de frambozen met de open kant naar beneden over de frambozencrème en bestrooi met het achtergehouden amandelmeel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g dadels zonder pit
150 ml kokend water
165 g amandelmeel
40 ml milde olijfolie
1 middelgroot ei
1 tl bakpoeder
1 vanillestokje
250 g verse frambozen
50 ml water
3 g agaragar
50 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
mini-quichevormpjes (Ø 12 cm)
vershoudfolie