Pompoencake met peren en vanilleroom
Cake is altijd al onweerstaanbaar, maar met vanilleroom al helemaal. En laat deze pompoencake met peren dat nou hebben!
30 min. bereiden / 1 uur 5 min. oventijd / 1 uur 5 min. wachten
18 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de pompoenstukjes in een klein laagje water op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer glad. Doe de puree in een kom en laat 15 min. afkoelen.
Zeef ondertussen de bloem, bakpoeder, baksoda, het zout, de kaneel, nootmuskaat, kardemom en piment boven een kom. Klop in een andere kom met een garde de zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, het vanille-extract en de pompoenpuree door elkaar.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne parten.
Roer het bloem- en pompoenmengsel door elkaar en schenk het beslag in de springvorm. Verdeel de peren in een mooi patroon over het beslag.
Bak in 55-65 min. in het midden van de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat 15 min. afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm. Laat vervolgens nog minimaal 50 min. afkoelen in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone in een andere kom los. Meng de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg door de mascarpone. Serveer de taart met de vanilleroom ernaast.
Pompoencake met peren en vanilleroom
Cake is altijd al onweerstaanbaar, maar met vanilleroom al helemaal. En laat deze pompoencake met peren dat nou hebben!
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
65 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de pompoenstukjes in een klein laagje water op laag vuur in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer glad. Doe de puree in een kom en laat 15 min. afkoelen.
Zeef ondertussen de bloem, bakpoeder, baksoda, het zout, de kaneel, nootmuskaat, kardemom en piment boven een kom. Klop in een andere kom met een garde de zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, het vanille-extract en de pompoenpuree door elkaar.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in dunne parten.
Roer het bloem- en pompoenmengsel door elkaar en schenk het beslag in de springvorm. Verdeel de peren in een mooi patroon over het beslag.
Bak in 55-65 min. in het midden van de oven gaar. Steek de satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat 15 min. afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm. Laat vervolgens nog minimaal 50 min. afkoelen in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Klop de mascarpone in een andere kom los. Meng de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer het vanillemerg door de mascarpone. Serveer de taart met de vanilleroom ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g koelverse pompoenstukjes
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl zout
1 tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 tl gemalen kardemom
½ tl gemalen piment
230 ml zonnebloemolie
4 witte scharreleieren
250 g lichtbruine basterdsuiker
2 tl vanille-extract
4 Conference peren
125 ml verse slagroom
250 g mascarpone
85 g poedersuiker
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
staafmixer
springvorm: Ø 25 cm
sateprikker