Filodeegbakjes met blauwe kaas
bewaar
bewaar

Filodeegbakjes met blauwe kaas

Chique en superlekker zijn deze filodeeghapjes met blauwe kaas, vijgenspread en tuinkers. Perfect voor de kerstborrel.

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinholtes in met de olie. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2-3 stukjes filodeeg. Bak 8-10 min. in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn. Verkruimel de blauwe kaas en meng met de Griekse yoghurt, rozemarijn en ⅔ van de walnoten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het mengsel over de filodeegbakjes en schep per bakje 1 tl vijgenspread erop. Verdeel de tuinkers en de rest van de walnoten erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Filodeegbakjes met blauwe kaas

Chique en superlekker zijn deze filodeeghapjes met blauwe kaas, vijgenspread en tuinkers. Perfect voor de kerstborrel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig