Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten
Deze vegan galette met rode biet en rucolaspread is perfect voor de feestdagen. Pistachenootjes zorgen voor een fijne bite.
30 min. bereiden / 40 min. oventijd / 1 uur 40 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de helft fijn. Doe de hele blaadjes tijm met de bloem en het zout in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot fijn en kruimelig deeg. Blijf dit in korte pulsen mixen en voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe tot het deeg een geheel vormt. Vorm er een platte schijf van en verpak in vershoudfolie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C. Haal het deeg uit de koelkast en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de rode biet in plakjes en meng met de fijngesneden tijm en de balsamicoazijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen de Creamy Original in een hoge beker, voeg de rucola en pul biber toe en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ¾ van de pistachenoten tot kruim en hak de rest grof.
Bestrooi het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met ¾ van de romige spread, maar laat 4 cm van de rand vrij. Bestrooi met de pistachekruim. Verdeel de rode biet erover en vouw de vrije randen van het deeg over de biet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de galette net onder het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi de galette voor het serveren met de grofgehakte pistachenoten. Verdeel er de rest van de romige spread in kleine klontjes over. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper.
Vegan galette met rucolaspread, rode biet en pistachenoten
Deze vegan galette met rode biet en rucolaspread is perfect voor de feestdagen. Pistachenootjes zorgen voor een fijne bite.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
100 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de helft fijn. Doe de hele blaadjes tijm met de bloem en het zout in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot fijn en kruimelig deeg. Blijf dit in korte pulsen mixen en voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe tot het deeg een geheel vormt. Vorm er een platte schijf van en verpak in vershoudfolie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C. Haal het deeg uit de koelkast en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de rode biet in plakjes en meng met de fijngesneden tijm en de balsamicoazijn.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen de Creamy Original in een hoge beker, voeg de rucola en pul biber toe en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak ¾ van de pistachenoten tot kruim en hak de rest grof.
Bestrooi het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met ¾ van de romige spread, maar laat 4 cm van de rand vrij. Bestrooi met de pistachekruim. Verdeel de rode biet erover en vouw de vrije randen van het deeg over de biet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de galette net onder het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Bestrooi de galette voor het serveren met de grofgehakte pistachenoten. Verdeel er de rest van de romige spread in kleine klontjes over. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
170 g plantaardige roombeter in kuipje
7½ g verse tijm
250 g tarwebloem
1 tl zout
50 ml ijskoud water
700 g biologische gekookte rode bieten
1½ el balsamicoazijn
30 g gepelde pistachenoten
150 g Violife creamy original
30 g rucola
1 tl pul biber
1 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
staafmixer
bakpapier