Rijst met paksoi en sticky tempeh van Hugo Kennis
Door de rijst te koken met gember en koriander sta je al 1-0 voor op smaak in dit gerecht. Je combineert deze smaakvolle rijst met gekaramelliseerde tempeh, knapperige paksoi en cassavekroepoek.
Aan de slag
Snijd de helft van de ongeschilde gember in plakjes. Kook de rijst samen met de plakjes gember en gemalen koriander volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tempeh in plakken en snijd deze vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Verhit ⅔ olie in een koekenpan en bak de tempeh 10-15 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de rest van de ongeschilde gember en de knoflook fijn. Meng ⅔ sojasaus met de gember, rode peper, knoflook, ketjap en basterdsuiker tot een saus.
Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in vieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en roerbak de paksoi 4-5 min., voeg na 3 min. de rest van de sojasaus toe.
Voeg het soja-suikermengsel toe aan de tempeh en bak nog 2-3 min. tot het karamelliseert. Verdeel de rijst, tempeh en paksoi over de borden.
Rijst met paksoi en sticky tempeh van Hugo Kennis
Door de rijst te koken met gember en koriander sta je al 1-0 voor op smaak in dit gerecht. Je combineert deze smaakvolle rijst met gekaramelliseerde tempeh, knapperige paksoi en cassavekroepoek.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de helft van de ongeschilde gember in plakjes. Kook de rijst samen met de plakjes gember en gemalen koriander volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tempeh in plakken en snijd deze vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Verhit ⅔ olie in een koekenpan en bak de tempeh 10-15 min. op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de rest van de ongeschilde gember en de knoflook fijn. Meng ⅔ sojasaus met de gember, rode peper, knoflook, ketjap en basterdsuiker tot een saus.
Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in vieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en roerbak de paksoi 4-5 min., voeg na 3 min. de rest van de sojasaus toe.
Voeg het soja-suikermengsel toe aan de tempeh en bak nog 2-3 min. tot het karamelliseert. Verdeel de rijst, tempeh en paksoi over de borden.
serveertip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g verse gember
300 g pandanrijst
2 tl gemalen koriander
250 g tempeh
3 el zonnebloemolie
1 rode peper
1 teen knoflook
3 el sojasaus
3 el ketjap manis
2 el donkere basterdsuiker
4 stuks Shanghai paksoi