Rijst met paksoi en sticky tempeh van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Rijst met paksoi en sticky tempeh van Hugo Kennis

Door de rijst te koken met gember en koriander sta je al 1-0 voor op smaak in dit gerecht. Je combineert deze smaakvolle rijst met gekaramelliseerde tempeh, knapperige paksoi en cassavekroepoek.

25 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de helft van de ongeschilde gember in plakjes. Kook de rijst samen met de plakjes gember en gemalen koriander volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de tempeh in plakken en snijd deze vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Verhit ⅔ olie in een koekenpan en bak de tempeh 10-15 min. op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de rest van de ongeschilde gember en de knoflook fijn. Meng ⅔ sojasaus met de gember, rode peper, knoflook, ketjap en basterdsuiker tot een saus.

Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in vieren. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en roerbak de paksoi 4-5 min., voeg na 3 min. de rest van de sojasaus toe.

Voeg het soja-suikermengsel toe aan de tempeh en bak nog 2-3 min. tot het karamelliseert. Verdeel de rijst, tempeh en paksoi over de borden.

serveertipHoud wat rode peper achter ter garnering
serveertipLekker met cassavekroepoek.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijst met paksoi en sticky tempeh van Hugo Kennis

Door de rijst te koken met gember en koriander sta je al 1-0 voor op smaak in dit gerecht. Je combineert deze smaakvolle rijst met gekaramelliseerde tempeh, knapperige paksoi en cassavekroepoek.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig