Zalmpakketjes uit de oven met spinazie en krieltjes
Minimale inspanning, maximaal resultaat? Ga voor deze zalmpakketjes uit de oven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar.
Verdeel ondertussen de zalmfilets over 4 vellen aluminiumfolie (per 4 stuks). Meng de mosterd met de crème fraîche en peper. Bestrijk de zalmfilet met de mosterd-crème fraîche en besprenkel met het citroensap.
Verdeel de garnalen erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de witte wijn toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op de bakplaat naast de krieltjes en bak in ca. 15 min. in de oven gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verdeel de zalmpakketjes, spinazie en krieltjes over borden en bestrooi met de bosui.
Zalmpakketjes uit de oven met spinazie en krieltjes
Minimale inspanning, maximaal resultaat? Ga voor deze zalmpakketjes uit de oven!
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze en meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel en gaar.
Verdeel ondertussen de zalmfilets over 4 vellen aluminiumfolie (per 4 stuks). Meng de mosterd met de crème fraîche en peper. Bestrijk de zalmfilet met de mosterd-crème fraîche en besprenkel met het citroensap.
Verdeel de garnalen erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de witte wijn toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op de bakplaat naast de krieltjes en bak in ca. 15 min. in de oven gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verdeel de zalmpakketjes, spinazie en krieltjes over borden en bestrooi met de bosui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
3 el milde olijfolie
4 verse zalmfilets
3 el dijonmosterd
75 g crème fraîche
1½ el citroensap
125 g AH Biologisch roerbakgarnalen
60 ml droge witte wijn
600 g verse spinazie
2 bosuitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
aluminiumfolie