Pompoen-pastinaaksoep
bewaar
bewaar

Pompoen-pastinaaksoep

Pompoen en pastinaak gaan heel goed samen, dat proef je terug in deze pompoen-pastinaaksoep.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd / 25 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 4 cm. Schil de pastinaken en snijd in stukken van 4 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen, pastinaak, knoflook en gedroogde tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Hak de walnoten fijn en meng met de geraspte kaas. Neem steeds 1 el van het mengsel en leg dat op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak hoopjes van Ø 5 cm en druk ze niet aan. Bak ca. 12-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over de kommen, strooi de chilivlokken erover en serveer met de walnoot-kaaschips.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-pastinaaksoep

Pompoen en pastinaak gaan heel goed samen, dat proef je terug in deze pompoen-pastinaaksoep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig