Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, rivierkreeftjes en amandel
Dit soepje is gewoonweg geweldig. De zoete-aardappelsmaak vermengt zich perfect met de romige kokosmelk. Top het af met rivierkreeftjes en de koriander-amandelmix. Een echt feestje dat ook nog paleo-vriendelijk is!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de ghee in een soeppan en bak de ui, knoflook en gember 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. koken tot de zoete aardappel gaar is. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Snijd de koriander fijn en meng met de amandelen en limoenrasp.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Verdeel de soep over kommen en verdeel de rivierkreeftjes erover. Garneer met het koriander-amandelmengsel en breng op smaak met limoensap.
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk, rivierkreeftjes en amandel
Dit soepje is gewoonweg geweldig. De zoete-aardappelsmaak vermengt zich perfect met de romige kokosmelk. Top het af met rivierkreeftjes en de koriander-amandelmix. Een echt feestje dat ook nog paleo-vriendelijk is!
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de ghee in een soeppan en bak de ui, knoflook en gember 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. koken tot de zoete aardappel gaar is. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm 3 min. mee.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Snijd de koriander fijn en meng met de amandelen en limoenrasp.
Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zeezout. Verdeel de soep over kommen en verdeel de rivierkreeftjes erover. Garneer met het koriander-amandelmengsel en breng op smaak met limoensap.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
15 g verse gember
300 g zoete aardappelen
200 g winterpenen
20 g ghee
300 ml water
200 ml kokosmelk
20 g ongebrande amandelen
½ limoen
7½ g verse koriander
100 g verse rivierkreeftjes
Dit heb je nodig
staafmixer