Polenta ai funghi
Oorspronkelijk komt polenta uit Noord-Italië en was het vooral een gerecht voor de armen. Toen werd het nog gemaakt van graan, tegenwoordig van maisgriesmeel en wordt vaak geserveerd als pap of puree.
Aan de slag
Trek de koningsoesterzwammen in draden van een ½ cm dik uit elkaar en snijd de champignons in parten. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zwam, champignon en ui 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Breng ondertussen een pan met het water aan de kook. Voeg zodra het water kookt al roerend met een garde in delen de polenta en het zout toe. Kook al roerend met de garde in 7-8 min. tot een smeuïge pap.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Schep de boter en de Parmezaanse kaas door de polenta en roer tot een egaal mengsel. Verdeel de polenta over borden. Verdeel daar de paddenstoelen over en verkruimel de gorgonzola erboven. Bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
Polenta ai funghi
Oorspronkelijk komt polenta uit Noord-Italië en was het vooral een gerecht voor de armen. Toen werd het nog gemaakt van graan, tegenwoordig van maisgriesmeel en wordt vaak geserveerd als pap of puree.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Trek de koningsoesterzwammen in draden van een ½ cm dik uit elkaar en snijd de champignons in parten. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zwam, champignon en ui 8-10 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
Breng ondertussen een pan met het water aan de kook. Voeg zodra het water kookt al roerend met een garde in delen de polenta en het zout toe. Kook al roerend met de garde in 7-8 min. tot een smeuïge pap.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn. Schep de boter en de Parmezaanse kaas door de polenta en roer tot een egaal mengsel. Verdeel de polenta over borden. Verdeel daar de paddenstoelen over en verkruimel de gorgonzola erboven. Bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
variatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
140 g AH Biologisch Koningsoesterzwammen
400 g kastanjechampignons
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
800 ml water
150 g polenta
1 tl zout
75 g Parmezaanse kaas
7½ g verse platte peterselie
50 g ongezouten roomboter
100 g Italiaanse gorgonzola 55+