Pompoen-tomatensoep met gouden kerstboomcroutons
bewaar
bewaar

Pompoen-tomatensoep met gouden kerstboomcroutons

Zo’n fluweelzachte soep van geroosterde groenten gaat er wel in. Zeker met die prachtige gouden kerstboomcroutons.

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui en tomaten in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.

Verdeel de ui, tomaat en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie. Rooster ca. 30 min. in de oven.

Snijd ondertussen de kerstboompjes uit de sneetjes brood en rooster ze in de broodrooster tot croutons. Spuit de croutons rondom goud met de goudspray.

Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg het kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Pureer alles glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt de soep tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. De soep kan ook tot 1 maand ingevroren worden.
kookstaptipJe kunt ook een kerstboom-uitsteekvorm gebruiken om croutons mee te maken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-tomatensoep met gouden kerstboomcroutons

Zo’n fluweelzachte soep van geroosterde groenten gaat er wel in. Zeker met die prachtige gouden kerstboomcroutons.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig