Carpacciokrans met stoofpeer en parmezaancracker
bewaar
bewaar

Carpacciokrans met stoofpeer en parmezaancracker

Een combinatie van zoet en hartig. De peer en carpaccio zijn een verrassend heerlijke combinatie in deze carpacciokrans met stoofpeer en parmezaancracker.

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

15 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met ¾ van de pijnboompitten en peper. Bak in ca. 10 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

Snijd ondertussen de rode uien in parten en schep om met de olie, de balsamicoazijn, de takjes tijm en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de rest van de pijnboompitten en de pijnboompitten uit de carpaccioverpakking in 3 min. al omscheppend goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Breng in een steelpan de cranberry’s met het water aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en duw met de bolle kant van een lepel de cranberry’s door een zeef. Laat iets afkoelen en meng met de honing, de rest van de balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng met de zuivelspread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Halveer de stoofpeertjes in de lengte. Spuit ¾ van de basilicumroomkaas (per 4 personen) als een krans van Ø 28 cm groot over een schaal. Verdeel de sla erover en vervolgens de stoofperen, rode ui, carpaccio en kapperappeltjes. Breek de kaaskoek in stukken. Spuit vervolgens een paar toefjes van de rest van de basilicumroomkaas over de krans en steek in een aantal toefjes een stuk kaaskoek. Bestrooi met de kaas uit de carpaccioverpakking en de rest van de pijnboompitten en besprenkel met wat cranberry-balsamicodressing.

bereidingstipJe kunt stap 1 t/m 5 een halve dag van tevoren maken.
variatietipVervang de Parmezaanse kaas door schapenkaas truffel (AH Excellent).
variatietipVervang de carpaccio door hertencarpaccio of carpaccio bresaola (beide AH Excellent).
vegatipVervang de carpaccio door bietencarpaccio (AH Excellent) en de Parmezaanse kaas door robustosnippers (Parrano).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carpacciokrans met stoofpeer en parmezaancracker

Een combinatie van zoet en hartig. De peer en carpaccio zijn een verrassend heerlijke combinatie in deze carpacciokrans met stoofpeer en parmezaancracker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig