Bagna cauda van Johan van der Zanden
Als kind kampeerden we jaarlijks in Italië en nog steeds kom ik er graag. Daar at ik bagna cauda voor het eerst, een bijzondere dip van knoflook en ansjovis met lekker veel knapperige groenten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de snoepkomkommer in de lengte in kwarten. Snijd de snoeppaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, maar laat het sierlijke steeltje zitten. Halveer de bloemkoolroosjes.
Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes, doe met de melk in een kleine steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg toe. Kook nog 5 min. zachtjes mee, tot de ansjovis in de melk gesmolten is. Roer af en toe door. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
Haal de pan van het vuur en roer de koude boter en olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bagna cauda in een vuurvast schaaltje op een warmhouder met een theelichtje.
Bagna cauda van Johan van der Zanden
Als kind kampeerden we jaarlijks in Italië en nog steeds kom ik er graag. Daar at ik bagna cauda voor het eerst, een bijzondere dip van knoflook en ansjovis met lekker veel knapperige groenten.
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de snoepkomkommer in de lengte in kwarten. Snijd de snoeppaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, maar laat het sierlijke steeltje zitten. Halveer de bloemkoolroosjes.
Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes, doe met de melk in een kleine steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovisfilets fijn en voeg toe. Kook nog 5 min. zachtjes mee, tot de ansjovis in de melk gesmolten is. Roer af en toe door. Voeg de slagroom toe en laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
Haal de pan van het vuur en roer de koude boter en olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bagna cauda in een vuurvast schaaltje op een warmhouder met een theelichtje.
achtergrondinfo:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 afbak spelt stokbrood met desem bereid
4 snoepkomkommers
8 snoeppaprika's
200 g koelverse bloemkoolroosjes
3 tenen knoflook
20 ml halfvolle melk
20 g ansjovisfilets
70 ml verse slagroom
50 g ongezouten roomboter
100 ml extra vierge olijfolie