Tomatensoep
Tomatensoep maken heeft in dit recept niet zoveel om handen. Vooral roeren en aan het eind even pureren. Lekker met vermicelli en balletjes.
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak soepgroente 3 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg de passata en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de soepballetjes en vermicelli toe en kook nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tomatensoep
Tomatensoep maken heeft in dit recept niet zoveel om handen. Vooral roeren en aan het eind even pureren. Lekker met vermicelli en balletjes.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak soepgroente 3 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg de passata en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de soepballetjes en vermicelli toe en kook nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
400 g basis soepgroente
140 g tomatenpuree
1 kippenbouillontablet
690 g passata basilicum in fles
400 ml kokend water
250 g rundersoepballetjes
300 g vermicelli
Dit heb je nodig
staafmixer