Polpette
bewaar
bewaar

Polpette

Polpette zijn Italiaanse gehaktballen. In deze versie met tomatensaus: polpette al sugo. Deze Italiaanse balletjes in tomatensaus kan je los eten of bij de pasta.

20 min. bereiden / 15 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de peterselie en knoflook fijn. Rasp de kaas boven een mengkom. Voeg het gehakt, de eieren, het paneermeel, zout, de peper en de extra vierge olijfolie toe en meng goed.

Vet je handen in met ¼ van de milde olijfolie en draai 20 ballen (per 6 personen) ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.

Verhit de rest van de milde olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak de polpette in 2 delen 5 min. rondom goed aan. Snijd ondertussen de takjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes.

Draai het vuur tot middelhoog, voeg de gezeefde tomaten en basilicumblaadjes toe en stoof 15 min. met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel wat water toe als de saus te snel inkookt en de gehaktballen nog niet gaar zijn.

combinatietipLekker met pasta of polenta.
algemeenPolpette zijn Italiaanse gehaktballen. Deze versie is met tomatensaus: polpette al sugo.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Polpette

Polpette zijn Italiaanse gehaktballen. In deze versie met tomatensaus: polpette al sugo. Deze Italiaanse balletjes in tomatensaus kan je los eten of bij de pasta.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig