Zelfgemaakte piadina met taleggio
Maak het Italiaanse platbrood genaamd 'piadina' zelf met dit recept. Vul met taleggio, rucola en zongedroogde tomaat. Een vegetarische maaltijd voor het hele gezin!
Aan de slag
Haal de taleggio uit de koelkast, snijd ’m in 6 stukken en laat op het werkblad op kamertemperatuur komen.
Meng in een kom de bloem, baksoda en het zout door elkaar. Schenk 90 ml olijfolie en het water erbij en meng met een houten lepel. Kneed het kort door met de hand en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 45 min. rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 6 porties en rol er bollen van onder je handpalm. Laat het deeg nog 10 min. rusten onder een schone theedoek. Snijd ondertussen de gemarineerde tomaatjes grof.
Rol de deegbollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte cirkels van ca. 1 mm dik. Bewaar ze onder de theedoek terwijl je de piadina’s bakt.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de piadina in 3-5 min. gaar. Keer halverwege. Er moeten belletjes en goudbruine plekken op het brood ontstaan. Beleg de piadina in de pan met ⅙ taleggio, ⅙ van de rucola en ⅙ gemarineerde tomaatjes en vouw dubbel. Verwarm nog 1 min. Maak zo ook de rest van de piadina’s. Serveer direct.
Zelfgemaakte piadina met taleggio
Maak het Italiaanse platbrood genaamd 'piadina' zelf met dit recept. Vul met taleggio, rucola en zongedroogde tomaat. Een vegetarische maaltijd voor het hele gezin!
hoofdgerecht
null porties
570 kcal
40 min. bereiden
55 min. wachten
Aan de slag
Haal de taleggio uit de koelkast, snijd ’m in 6 stukken en laat op het werkblad op kamertemperatuur komen.
Meng in een kom de bloem, baksoda en het zout door elkaar. Schenk 90 ml olijfolie en het water erbij en meng met een houten lepel. Kneed het kort door met de hand en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 45 min. rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 6 porties en rol er bollen van onder je handpalm. Laat het deeg nog 10 min. rusten onder een schone theedoek. Snijd ondertussen de gemarineerde tomaatjes grof.
Rol de deegbollen op een met bloem bestoven werkblad uit tot platte cirkels van ca. 1 mm dik. Bewaar ze onder de theedoek terwijl je de piadina’s bakt.
Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de piadina in 3-5 min. gaar. Keer halverwege. Er moeten belletjes en goudbruine plekken op het brood ontstaan. Beleg de piadina in de pan met ⅙ taleggio, ⅙ van de rucola en ⅙ gemarineerde tomaatjes en vouw dubbel. Verwarm nog 1 min. Maak zo ook de rest van de piadina’s. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
180 g taleggio
500 g tarwebloem
1 tl baksoda
2 tl zout
115 ml extra vierge olijfolie
200 ml water
100 g koelverse gemarineerde tomaatjes
85 g rucola