Kippaella met snijbonen
Haal Spanje even naar hier met deze paella met kip en snijbonen. Door de saffraan en paprikapoeder wordt het gerecht een kleurrijk geheel. Eet smakelijk!
Aan de slag
Doe de saffraan in een hittebestendige kom en giet er het kokende water bij. Snijd de kipdijfilet in stukken van 3 cm.
Verhit de olie in de paellapan op middelhoog vuur. Bak de kip in 15 min. goudbruin, keer regelmatig.
Maak ondertussen de snijbonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd ze in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in reepjes. Rasp de tomaten op een grove rasp. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien.
Leg de kip in een cirkel aan de rand van de paellapan. Bak de ui in het midden van de pan 8 min. Voeg na 2 min. de knoflook, paprika en snijbonen toe en bak mee. Voeg de tomaten, paprikapoeder en saffraan met aanhangend water toe en roer alles door elkaar, ook de kip.
Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee. Verdeel alles in een gelijke laag over de bodem van de pan en schenk er de bouillon en het koude water bij. Laat de paella zonder te roeren 10 min. koken op middelhoog vuur. Het water verdampt en de bovenkant ziet er droog uit. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan.
Roer liever niet in de paella, maar is de paellapan iets te groot voor je gaspit, roer dan alles 1 keer door elkaar en spreid weer uit over de bodem van de pan. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. garen. Draai de laatste minuut het vuur hoog, zodat de bodem krokant wordt.
Snijd de citroen in parten en verdeel over de paella. Leg een theedoek over de pan en laat nog 5 min. rusten.
Kippaella met snijbonen
Haal Spanje even naar hier met deze paella met kip en snijbonen. Door de saffraan en paprikapoeder wordt het gerecht een kleurrijk geheel. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Doe de saffraan in een hittebestendige kom en giet er het kokende water bij. Snijd de kipdijfilet in stukken van 3 cm.
Verhit de olie in de paellapan op middelhoog vuur. Bak de kip in 15 min. goudbruin, keer regelmatig.
Maak ondertussen de snijbonen schoon, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd ze in stukken van 4 cm. Snijd de paprika in reepjes. Rasp de tomaten op een grove rasp. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien.
Leg de kip in een cirkel aan de rand van de paellapan. Bak de ui in het midden van de pan 8 min. Voeg na 2 min. de knoflook, paprika en snijbonen toe en bak mee. Voeg de tomaten, paprikapoeder en saffraan met aanhangend water toe en roer alles door elkaar, ook de kip.
Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee. Verdeel alles in een gelijke laag over de bodem van de pan en schenk er de bouillon en het koude water bij. Laat de paella zonder te roeren 10 min. koken op middelhoog vuur. Het water verdampt en de bovenkant ziet er droog uit. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan.
Roer liever niet in de paella, maar is de paellapan iets te groot voor je gaspit, roer dan alles 1 keer door elkaar en spreid weer uit over de bodem van de pan. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. garen. Draai de laatste minuut het vuur hoog, zodat de bodem krokant wordt.
Snijd de citroen in parten en verdeel over de paella. Leg een theedoek over de pan en laat nog 5 min. rusten.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 mg saffraan
390 g scharrelkipdijfilet
1 el kokend water
150 ml Spaanse extra vierge olijfolie
400 g verse snijbonen
1 rode paprika
2 tomaten
4 tenen knoflook
4 middelgrote uien
1 tl gerookte- paprikapoeder mild
300 g paellarijst
500 ml natuurlijke kippenbouillon
250 ml water
1 citroen
Dit heb je nodig
paellapan (Ø 35 cm)