Lamshaasjes met pastinaak en granaatappel
Serveer je lamshaasjes eens met geroosterde pastinaak uit de oven. Erbij: een jus gemaakt met granaatappelmelasse. Een mooie smaakcombi die jou en je gasten zal verrassen! Maak af met granaatappelpitjes en peterselie.
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de helft van de boter in een steelpan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Blus af met de bouillon en de granaatappelmelasse en kook 30 min. in op hoog vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅖ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de lamshaasjes in 3 min. rondom bruin en rosé vanbinnen. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Zeef de jus boven de pan waar het vlees in zat. Breng opnieuw aan de kook en roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pitjes uit de granaatappel en snijd de peterselie fijn. Snijd de lamshaasjes in heel schuine plakken en verdeel over een schaal. Verdeel de granaatappelsaus erover en bestrooi met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de pastinaak.
Lamshaasjes met pastinaak en granaatappel
Serveer je lamshaasjes eens met geroosterde pastinaak uit de oven. Erbij: een jus gemaakt met granaatappelmelasse. Een mooie smaakcombi die jou en je gasten zal verrassen! Maak af met granaatappelpitjes en peterselie.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
40 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de helft van de boter in een steelpan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Blus af met de bouillon en de granaatappelmelasse en kook 30 min. in op hoog vuur. Roer af en toe.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kwarten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅖ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de lamshaasjes in 3 min. rondom bruin en rosé vanbinnen. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Zeef de jus boven de pan waar het vlees in zat. Breng opnieuw aan de kook en roer de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pitjes uit de granaatappel en snijd de peterselie fijn. Snijd de lamshaasjes in heel schuine plakken en verdeel over een schaal. Verdeel de granaatappelsaus erover en bestrooi met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de pastinaak.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g Vakslager lamshaasjes (diepvries)
2 rode uien
3 tenen knoflook
60 g ongezouten roomboter
500 ml kippenfond in pot
3 el granaatappelmelasse
400 g pastinaken
5 el milde olijfolie
½ granaatappel
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
zeef