Cranberry-cheesecakeslof
Geen tijd om te bakken? Snappen we. Deze kant-en-klare bodem hoef je alleen nog te vullen. Net zo lekker!
Aan de slag
Laat de cranberry's ontdooien. Verwarm de ahornsiroop in een steelpan, zet het vuur uit en voeg de helft van de cranberry’s toe. Laat 5 min. staan, haal de cranberry's met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord. Laat 15 min. afkoelen en rol vervolgens door de helft van de suiker. Laat op een met bakpapier beklede bakplaat minimaal 30 min. drogen.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe de rest van de cranberry’s met het sinaasappelsap, het water en 1/10 van de suiker in een kleine pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur, pureer glad met de staafmixer en laat in 30 min. afkoelen in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker en de klop-fix stijf. Mix de roomkaas met het vanille-extract en een ½ tl sinaasappelrasp (per slof) los en spatel ⅔ van de slagroom erdoor. Doe de cheesecakevulling en de rest van de opgeklopte slagroom in 2 spuitzakken en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Spuit de cheesecakevuling in lange banen op de sloffenbodem. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecakevulling en maak met de satéprikker een zigzagbeweging voor een marmereffect. Spuit hierover toefjes slagroom en verdeel de gesuikerde cranberry’s erover. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp en de munt.
Cranberry-cheesecakeslof
Geen tijd om te bakken? Snappen we. Deze kant-en-klare bodem hoef je alleen nog te vullen. Net zo lekker!
nagerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Laat de cranberry's ontdooien. Verwarm de ahornsiroop in een steelpan, zet het vuur uit en voeg de helft van de cranberry’s toe. Laat 5 min. staan, haal de cranberry's met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord. Laat 15 min. afkoelen en rol vervolgens door de helft van de suiker. Laat op een met bakpapier beklede bakplaat minimaal 30 min. drogen.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe de rest van de cranberry’s met het sinaasappelsap, het water en 1/10 van de suiker in een kleine pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur, pureer glad met de staafmixer en laat in 30 min. afkoelen in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker en de klop-fix stijf. Mix de roomkaas met het vanille-extract en een ½ tl sinaasappelrasp (per slof) los en spatel ⅔ van de slagroom erdoor. Doe de cheesecakevulling en de rest van de opgeklopte slagroom in 2 spuitzakken en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Spuit de cheesecakevuling in lange banen op de sloffenbodem. Verdeel de cranberrysaus over de cheesecakevulling en maak met de satéprikker een zigzagbeweging voor een marmereffect. Spuit hierover toefjes slagroom en verdeel de gesuikerde cranberry’s erover. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp en de munt.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g diepvries cranberry’s
3 el ahornsiroop
100 g kristalsuiker
½ sinaasappel
4 el water
150 ml verse slagroom
8 g klop-fix
½ tl vanille-extract
100 g roomkaas
1 AH Excellent maxi slof
5 g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
spuitzakken
sateprikker