Rodekool-roodlofsalade met appelciderdressing
Een plaatje, deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof. Heerlijk fris door de apelcider-dressing. En... Hij staat zó op tafel.
Aan de slag
Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes, gebruik daarvoor eventueel een mandoline. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof en snijd in grove stukken. Snijd de bieslook fijn.
Snipper de sjalot. Meng voor de dressing de olie met de appelciderazijn, sjalot en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing met de rodekool, roodlof en de helft van de bieslook en verdeel in een kransvorm over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook.
Rodekool-roodlofsalade met appelciderdressing
Een plaatje, deze kleurrijke salade van rodekool en roodlof. Heerlijk fris door de apelcider-dressing. En... Hij staat zó op tafel.
bijgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes, gebruik daarvoor eventueel een mandoline. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof en snijd in grove stukken. Snijd de bieslook fijn.
Snipper de sjalot. Meng voor de dressing de olie met de appelciderazijn, sjalot en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing met de rodekool, roodlof en de helft van de bieslook en verdeel in een kransvorm over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g biologische rodekool
3 stronken roodlof
15 g verse bieslook
1 sjalot
3 el extra vierge olijfolie
2 el biologische appelciderazijn
2 tl dijonmosterd
90 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
mandoline