'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen
Aan de slag
Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken. Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap. Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bouillon opnieuw verwarmen. Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden. Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm. Visgarnituur over vier diepe borden verdelen. Hete bouillon in theepot schenken. Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.
'Thee' van visbouillon met zalm en garnalen
voorgerecht
null personen
240 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken. Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap. Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bouillon opnieuw verwarmen. Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden. Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm. Visgarnituur over vier diepe borden verdelen. Hete bouillon in theepot schenken. Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 venkel
2 stengels bleekselderij
2 teentjes knoflook
100 ml droge witte wijn
1 pot visfond
0 zout en peper
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepels citroensap
1 bakje cocktailgarnalen
1 Schots zalmhaasje
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
(glazen) theepot