Pittige zuurkool met boerenrookworst
De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn. Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Pittige zuurkool met boerenrookworst
De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn. Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
1 boerenrookworst
2 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
500 g zuurkool
1 tl gemalen cayennepeper