Île flottante
Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, houd de eidooiers achter. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.
Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem. Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.
Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.
Binden van soepen en sauzen
Instructievideo - 00:47 min.
Île flottante
Îles flottantes: drijvende eilandjes in een zee van warme vanille.
nagerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, houd de eidooiers achter. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een schone, vetvrije kom. Het eiwit is goed als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep 4 grote bollen (per 4 personen) van het eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak ca. 12 min. in de oven tot de buitenkant goed droog is.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop het merg samen met de suiker door de eidooiers.
Verwarm de melk tot hij lauw is in een pan met dikke bodem. Klop het ei-mengsel erdoor en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Los de maizena op in het warm water en voeg toe. Laat het mengsel zachtjes doorkoken tot het gebonden is. Draai het vuur dan uit.
Schep de warme vanillecrème in diepe borden en laat de eiwitten er als eilandjes op drijven (îles flottantes). Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
8 el poedersuiker
2 el amandelschaafsel
1 vanillestokje
150 g fijne kristalsuiker
500 ml halfvolle melk
1 el maizena
2 el warm water
Dit heb je nodig
bakpapier