Aardappelpuree
Zó maak je de allerbeste én de luchtigste aardappelpuree.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Aardappelpuree
Zó maak je de allerbeste én de luchtigste aardappelpuree.
bijgerecht
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
150 ml volle melk
30 g ongezouten roomboter
¼ tl gemalen nootmuskaat
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper