Pompoen-aardappelpuree
Geef je aardappelpuree een upgrade met pompoen. Waarschijnlijk vraag je je daarna af waarom je dat nooit eerder hebt gedaan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenstukjes samen met de ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de milde olijfolie en rooster de pompoen ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan tot hij warm is, maar niet kookt. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Voeg de melk en ⅜ van de boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Haal de pompoen uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit. Doe de pompoen samen met de knoflook en de rest van de boter in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de aardappel- en pompoenpuree naast elkaar over een lage schaal en maak een mooie ‘swirl’ tussen de 2 soorten. Bestrooi met de peterselie, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper.
Pompoen-aardappelpuree
Geef je aardappelpuree een upgrade met pompoen. Waarschijnlijk vraag je je daarna af waarom je dat nooit eerder hebt gedaan!
bijgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenstukjes samen met de ongepelde knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de milde olijfolie en rooster de pompoen ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan tot hij warm is, maar niet kookt. Snijd de peterselie zo fijn mogelijk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper fijn. Voeg de melk en ⅜ van de boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Haal de pompoen uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit. Doe de pompoen samen met de knoflook en de rest van de boter in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de aardappel- en pompoenpuree naast elkaar over een lage schaal en maak een mooie ‘swirl’ tussen de 2 soorten. Bestrooi met de peterselie, besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse flespompoen stukjes
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
600 g iets kruimige aardappelen
100 ml volle melk
7½ g verse peterselie
80 g ongezouten roomboter
¼ tl gemalen nootmuskaat
1 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper
staafmixer met hoge beker