Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.
Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta.
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui goudbruin. Schenk de Finesse voor Koken erbij in de pan, roer 2/3 van de kaas erdoor en breng het al roerend aan de kook.
Warm de saus, afgedekt en op laag vuur, 5 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de broccoli af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de broccolipuree, de cherrytomaten en de knoflook bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 min. door. Breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de broccolisaus erover. Strooi er naar smaak de rest van de gemalen kaas over.
Spaghetti met romige broccoli-kaassaus.
Broccoli en kaas zijn al een goed duo, maar een nog beter trio met pasta.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking Versnipper de ui en pers de knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de ui goudbruin. Schenk de Finesse voor Koken erbij in de pan, roer 2/3 van de kaas erdoor en breng het al roerend aan de kook.
Warm de saus, afgedekt en op laag vuur, 5 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de broccoli af en stamp met een pureestamper fijn. Schep de broccolipuree, de cherrytomaten en de knoflook bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 min. door. Breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de broccolisaus erover. Strooi er naar smaak de rest van de gemalen kaas over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g broccoli
300 g spaghetti
1 ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
250 ml finesse voor koken
300 g geraspte oude Goudse kaas 48+
125 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
hapjespan