Gepofte knoflooksoep
Gepofte-knoflooksoep? Ja! Want door het poffen krijgt de knoflook een bijzonder zachte, zoetige smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.
Gepofte knoflooksoep
Instructievideo - 00:40 min.
Gepofte knoflooksoep
Gepofte-knoflooksoep? Ja! Want door het poffen krijgt de knoflook een bijzonder zachte, zoetige smaak.
voorgerecht
null personen
230 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snijd het bovenste puntje van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen. Wip met een mes de tenen knoflook uit de bollen.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en de kruidnagel 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui en bak 1 min. mee. Voeg de room, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in mooie glaasjes of kommetjes.
bewaartip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 bollen knoflook
3 middelgrote uien
30 g ongezouten roomboter
3 blaadjes gedroogde laurierblaadjes
1 mespunt gemalen kruidnagel
3 el tarwebloem
375 ml verse slagroom
1 l water
1 kippenbouillontablet
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
zeef