Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.
Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!
Koolrabitaartje met geitenkaas
Instructievideo - 03:16 min.
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
Dit zoet-pittige torentje is bijzonder mooi én bijzonder lekker.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schil de koolrabi’s en snijd ze elk in 6 gelijke plakjes. Kook de koolrabi 7 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Hak de walnoten grof. Brokkel de geitenkaas boven een kom en meng met de boter, rozemarijn en walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het klokhuis van de appels met de appelboor en snijd de appels in 10 dunne plakken.
Leg de 4 grootste plakken koolrabi op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en verdeel er 1 flinke eetlepel van het geitenkaasmengsel over. Dek elke plak koolrabi af met 2 plakken appel en leg hierop weer 1 plak koolrabi, peper en zout en geitenkaas. Vervolg met 2 plakken appel, 1 plak koolrabi, peper en zout, geitenkaas en 1 plak appel. Bestrooi met de basterdsuiker en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Garneer met wat verse rozemarijn. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 koolrabi's
60 g ongebrande walnoten
250 g zachte geitenkaas
½ tl gedroogde rozemarijn
40 g ongezouten roomboter
2 jonagold appels
2 el witte basterdsuiker
4 takjes takjes rozemarijn
Dit heb je nodig
appelboor, bakpapier