Miewokschotel met spekjes en ei
Lekker met friszure komkommersalade.
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.
Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes. Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.
Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan. Roerbak in het spekvet de groenten 3 min. Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min. Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor. Serveer de bami goreng met de komkommer.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Miewokschotel met spekjes en ei
Lekker met friszure komkommersalade.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud stromend water.
Klop de eieren los met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, schenk de eieren erin bak een omelet in 3-4 min. Snijd in stukjes. Snijd de komkommer in reepjes en schep om met de azijn, peper en zout.
Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit. Neem uit de pan. Roerbak in het spekvet de groenten 3 min. Voeg het water en de inhoud van het zakje mix voor bami goreng toe en verhit al roerend 1 min. Voeg de spekreepjes en mie toe en roerbak op hoog vuur in 6 min. droog. Schep op het laatst de omelet erdoor. Serveer de bami goreng met de komkommer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g mienestjes
4 middelgrote scharreleieren
2 el zonnebloemolie
1 komkommer
2 el wittewijnazijn
250 g magere spekreepjes
400 g verse oosterse wokgroenten
150 ml kraanwater
48 g mix voor bami goreng